top of page
Baobab chato.png
Baobab chato.png
Baobab chato.png

De gairebé 28 milions d’habitants que té el país i una esperança de vida de 67 anys, prop del 90% viu sota el llindar de la pobresa. Les darreres dades mostren que el 40% de la població són menors de 14 anys, el 57% tenen entre 15 i 64 anys i tant sols el 3% més de 65 anys. El 43,20% pateix malnutrició. A les zones rurals, on viu la major part de la població, 2 de cada 10 persones té accés a l'aigua potable i únicament 3 de cada 100 té accés a les latrines.

 

Així doncs, garantir la higiene és més que un repte i la manca de serveis, d'infraestructures i d’una educació feble en sanitat/salud, no ajuden i afavoreixen la propagació de malalties que després, en la majoria dels casos, no podran ser ateses mèdicament, ja que es calcula que hi ha 2 metges i 3 llits d'hospital per cada 10.000 habitants. 

 

A nivell educatiu les dades també son colpidores. El 35% dels nens/es no ha estat mai escolaritzat. De la resta, només el 66% finalitza la primària, el 27% la secundària i un 5% arriba a la universitat.

 

Aquestes dades tenen un impacte superior en les dones que de seguida son apartades dels estudis per treballar en les tasques de la llar ajudant la família.

La mortalitat infantil es troba dins dels països amb la taxa més alta (50 morts sobre 1000 naixements, per comparar a Àustria la dada és de 3,6 sobre 1000). Una tercera part dels nens menors de 4 anys

té el pes baix i la talla molt inferior a la que els correspon.

Només es vacunen el 50% dels nens/es. El 80% de la població pobra és d'origen rural, molts emigren a les ciutats, en recerca de millors condicions de vida per als seus fills, tot i que a les ciutats es troben després atrapats i amb menys recursos bàsics per viure.

 

El canvi també suposa un cost emocional en tallar els vincles familiars de les àrees de procedència, deteriorant la solidaritat local per a la supervivència. El 34% de les adolescents entre 15 i 19 anys són mares. El 43% dels menors, entre 5 i 17 anys treballen i el 32% treballen en condicions perilloses. Només el 5% arriba a la universitat.

lemur 2.png
lemur.png
bottom of page