ONGD d'ajuda a la infància de l'Índia i Madagascar facebook twitter YouTube

Nou centre d'orientació per a joves


2017.03.15

Gràcies al suport de l'ajuntament de Sant Cugat podrem posar en funcionament un nou projecte que pensem pot tenir un impacte molt positiu en la comunitat on ens trobem emplaçats. Es tracta d'un CENTRE D'ORIENTACIÓ PROFESSIONAL PER A JOVES. Volem ajudar-los a iniciar-se en les exigències del món laboral, realitzant pràctiques en empreses amb les que s'establiran convenis de col·laboració o ajudant-los a arrencar petits negocis amb micro crèdits.
Portem 11 anys treballant en aquesta zona i considerem la formació i la capacitació com una de les eines més efectives per trencar el cercle de pobresa de les poblacions desfavorides. El nostre objectiu i la nostra forma d'entendre la cooperació van en la línia de la promoció i l'enfortiment de les capacitats productives ampliant les oportunitats d'ocupació dels sectors marginals.

En els últims anys ens estem trobant amb molts casos de joves als quals hem ajudat a formar-se i que malauradament, després troben fortes dificultats per incorporar-se al món laboral: Tenen una formació, però no la poden aplicar. Els falta una base que els permeti preparar un CV, preparar una entrevista de treball, recursos i tècniques per buscar, etc. També disposar de l'oportunitat de reforçar la formació amb pràctiques reals en empreses ordinàries.

El projecte que estem a punt d'iniciar, compta amb un orientador juvenil que s'encarregarà de vetllar per tots aquests joves.
Paral·lelament a les pràctiques en les empreses, s'impartiran dues formacions que considerem prioritàries i directament relacionades amb la vida laboral, d'una banda el francès per a reforçar l'ús d'aquesta llengua a nivell oral, ja que és imprescindible per donar un valor afegit als joves en pràctiques i per una altra la sensibilització en salut sexual i reproductiva, ja que la prevenció de les malalties de transmissió sexual i el control de la natalitat, tenen un impacte directe en la vida laboral de les joves.

Hem construït l'espai que acull la seu del Centre d'Orientació Juvenil. És multidisciplinar i serveix també per realitzar les formacions. Es troba dins el recinte del Centre Educatiu Mandrosoa on es formen 350 alumnes. Aquesta ubicació permetrà que els estudiants es familiaritzin amb la figura de l'orientador juvenil i amb l'ús del servei.